Късно снощи министърът на иновациите и растежа Александър Пулев,  в

...
Късно снощи министърът на иновациите и растежа Александър Пулев,  в
Коментари Харесай

Късно снощи е осъществен пореден удар по схемите на Кирил Петков! Край с хората му в ББР

Късно нощес министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев,  в качеството си на принципал на Българската банка за развиване, освободи със свое решение двама от членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развиване – Валентин Михов и Васил Щонов, оповестяват от Министерството на нововъведенията.

Двамата бяха назначени скандално в банката от техния приятел Кирил Петков, когато беше длъжностен министър на стопанската система през лятото на 2021 година Очаква се новият контролен съвет да направи смени и в управителния съвет. 

Причината за освобождението на Михов и Щонов облигационната емисия в размер на 1 милиарда лева Решението да се изтегли е взето от управителния съвет и утвърдено от надзорния съвет. Те обаче не са получили позволение нито от Даниела Везиева, нито по-късно от Даниел Лорер в качеството им на министри на нововъведенията и принципали на банката. Именно неналичието на разрешението на министъра за облигацията е трябвало да даде мотив да се упражни надзор от страна на надзорния съвет над управителния съвет и да не се позволява продължение на подготовката на облигацията, изясняват от министерството. „ Управителният съвет не е следвало да пристъпва към последващи дейности по облигацията, само че все пак той е заел банки и консултанти и е разрешил разход в размер на 929 856 лева, изработен сред януари 2022 година, когато се ангажират банките по договорката, до ноември 2022 година, когато УС взима решението за прекратяването на облигацията, само че и то не е доказано от новия Надзорен съвет, назначен от министър Пулев “, се добавя в известието, а разрешението на принципала било наложително изискване за интернационалните банки.

Също по този начин не били заложени ясни и съответни цели, според наредбите на Закона за Българската банка за развиване, в това число, само че освен, финансиране на обществени вложения и планове, които са предпочитани за стопанската система на страната и понижаване на районни несъответствия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР